Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Oavsett om du bygger ditt kök från noll, renoverar ett kök eller om du bara vill utbilda dig i frågan, är vårt mål att ge dig idéer, inspiration och hjälpa dig att hitta den mest passande lösningen för dig.

Att kombinera köksskåp och bänkskivor av sten är inte alltid lätt men det finns vissa kombinationer som alltid matchar.

I blogginlägget hittar du 5 kombinationer som alltid funkar med varandra.

  1. Klassiska vita köksbänkskivor med vita skåp

Inget är mer klassiskt och tidlöst en vitt på vitt. Den kombinationen har verkligen förmågan att göra varje hem ljusare utan att man någonsin tröttnar på det, men vi förstår att det inte tilltalar alla. På en vit arbetsyta ser du alltid om det är något som du har glömt på skivan efter matlagning eller handavtryck av de allra minsta i familjen, så man bör ha i åtanke att en sådan yta kräver mer underhåll om du har en livsstil där du använder den intensivt.

Om kritvitt känns alls för trist för dig, kan man alltid pryda till köket med intensivt färgade delar för att få lite mer emotioner.

I fall du är ute efter en vit bänkskiva har du ett brett urval  –  kvarts, marmor och ibland även granit. Tänk på att många av dessa stenar kommer ha gråa ådringar, eftersom det är en del av naturstenens naturliga utseende.

Om du föredrar pura vita färger är kvarts den bästa lösningen för dig.

Våra favoriter:

Carrara marmorn  –  den mest klassiska och populära marmorn på marknaden, vit grundfärg med gråa ådringar.

White Ice granit  –  en vit granit från Brasilien som består av en härlig vit bakgrund med gråa och svarta prickar och ådringar i sitt mönster.

Crystal Absolute White kvarts  – den vitaste kvartsen ur vårt sortiment, tillverkad av Technistone. Ett enormt populärt val om du vill ha den vitaste möjliga bänkskivan.

  1. Ljusgråa skåp med vita eller svarta bänkskivor

Ljusgråa bänkskivor är mycket populära just nu och de är också något som kommer alltid vara i mode. Knepet här ligger i att välja en färg som är bara några nyanser mörkare än vitt för att behålla ljusheten i ditt kök.

När det är tal om vilka bänkskivor som passar bäst med gråa skåp, är det vitt (med eller utan gråa ådringar) eller svart som man bör välja. Dessa kombinationer kan skapa både en traditionell eller en modern känsla, beroende på vilka tillbehör du väljer.

Marmor och kvarts är bra val för ljusare bänkskivor medan granit är ett utmärkt val för svart.

Våra favoriter:

Noble Carrara kvarts  – en kvartssort av Technistone som har inspirerats av den mycket populära Carrara-marmorn, vilket innebär att den är väldigt lik natursten men har samtidigt kvartsens fördelar.

Nero Assoluto granit  – det är utan tvekan den mest favorita granitsorten i Sverige. Nero Assoluto är en svart granit som har väldigt små, nästan osynliga vita fläckar. Det är den mörkaste graniten som finns.

  1. Ljusa träskåp med svarta bänkskivor

Om du har tillräckligt med naturligt ljus i ditt hem och du är ute efter ett mera naturnära utseende, är det inget som slår träskåp och svarta bänkskivor.

Om den stilen är för traditionell för din smak, kan du skapa en modernare känsla genom att välja en annan stil för stänkskydden, utrustningen och skåpen.

Det finns många olika sätt att tillföra en modern stil till naturnära kök.

Våra favoriter:

Jet Black kvarts  – den mörkaste kvartssorten tillverkad av Caesarstone, för de som är ute efter en stilren och verkligen svart bänkskiva.

Star Galaxy granit  –  en i Sverige mycket populär granit med små vita fläckar som ser ut som moln av stjärnor.

Nero Marquina marmor  –  en svart marmor med tydliga vita ådringar som ser mycket gynnsamma ut både i kök och i badrum.

  1. Mörka träskåp med tan- eller brunfärgade bänkskivor

Det finns något mycket klassiskt i mörkare kök och träskåp. Även om mörkare träskåp passar med många olika nyanser, är vi väldigt förtjusta i hur det passar ihop med tanfärgade bänkskivor. Dessutom syns inte smuts och fläckar så bra på beiga nyanser, vilket gör det till en bra val om du har en hektisk vardag. Granit är ditt bästa val här eftersom den finns tillgänglig i så många fina nyanser av beige.

Giallo Veneziano granit  –  en vacker tanfärgad granit som bryts i Sydamerika och har små mörka mönster i sin textur.

Labrador Antique granit  –  en något mörkare granit som bryts i Norge och passar till nästan varje inredning.

Emperador Dark marmor  –  en exotisk mörkbrun marmorsort från Spanien som verkligen utmärker sig på större köksbänkskivor och köksöar.

  1. Mörkgråa eller blåa skåp med ljusgråa bänkskivor

I Sverige är mörka skåp mycket trendiga för tillfället, eftersom de ger en bra balans till hem som får mycket naturligt ljus.

Det passar utmärkt till kök med en industriell stil särskilt tillsammans med öppna skåp-  Under den senaste tiden har vi ofta sett att mörkgråa/blåaktiga skåp monteras tillsammans med ljusgråa bänkskivor.

Om dina rum är mörka och saknar naturligt ljus, kan det hända att den stilen inte passar ditt hem.

Våra favoriter:

Clamshell kvarts  – en vacker ljusgråa kvarts av Caesarstone som har små svarta och vita prickar i skivan.

Noble Olympos Mist kvarts  –  en ljusgrå kvarts av Technistone med vita, beiga och mörka prickar i stenen

Carrara CD marmorn  – ses ofta som en billigare alternativ till Carrara C. Den marmorn har mörkare, till och med svarta ådringar.

Vilken kombination av köksskåp och bänkskivor passar dig bäst?

Även om det finns tusentals kombinationer att välja mellan, kan vi rekommendera att utgå ifrån vad som passar ditt hem bäst och den allmänna stilistiken.

Det kan vara till hjälp att titta på bilder på nätet men det bästa valet görs när man ser på stenen själv med sina ögon. Därför kan du alltid be uppmätningsteamet att ta med sig stenprover om du inte är riktigt säker på vad du vill välja.

Produktkatalog