Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

5 FÖRDELAR AV GRANITSKIVOR OCH VÅRA 3 FAVORITA GRANITSORTER

 

Granit har ett så pass vackert utseende som endast få bänkskivomaterial kan konkurrera med. Den är av naturligt ursprung och har ett tidlöst utseende och aura. Bänkskivor av granit lyfter ditt kök till nästa nivå visuellt och blir ofta huvudpunkten i rummet. Med mer än 20 olika nyanser av granit hittar du säkerligen en som passar ihop med dina köksskåp, ditt golv och väggarna.

Bänkskivor av granit prydar verkligen till kök och badrum och har även ett flertal andra fördelar. Dock finns det ett vist antal svagheter som du bör ha i åtanke när du överväger bänkskivor i granit för ditt hem. 

Här betraktar vi granit från bägge sidor och i synnerhet när den är i form av en bänkskiva.

 

Granit är mycket beständig mot flisning, repor och värme

 

Granit har hårdhet 7 enligt Mohs hårdhetsskala, den är en av de hårdaste naturstenarna som finns, endast diamant är hårdare. Tack vare detta är det väldigt svårt att repa eller flisa den stenen. Det går att skära på granit, dock rekommenderar vi inte att göra det eftersom det slöar dina knivar och kan ibland lämna metallrester som är svåra att få bort. 

I fall din bänkskiva av granit börjar flisa, är det möjligt att få detta åtgärdat med hjälp av en specialist, men kontakta oss vänligen eftersom det skiljer sig väldigt mycket från fall till fall.

När det gäller värme kan det vara bra att veta att skivor i granit är en av de mest värmebeständiga bänkskivorna som finns tillgängliga på marknaden. Varma stekpannor kan placeras på bänkskivans yta direkt från ugnen utan att skada den. Dock rekommenderar vi att använda grytunderlägg i fall du kommer göra detta regelbundet eller med föremål som förblir varma under en längre tid.

 

Granit är ett hårt material som är billigare en kvarts

 

En annan orsak till varför många hemägare väljer bänkskivor av granit är därför att de är mycket prisvänliga. Granitpriserna varierar mellan 2370 kronor till 4200 kronor per kvm, beroende på materialets tjocklek så väl som ursprungslandet. Andra aspekter som påverkar det slutliga priset för ditt kök är typen av kantprofiler, stänkskyddets storlek, diskhon och öppningarna för spisen så väl som leveransorten i Sverige.

Har du en begränsad budget men behöver ändå ha en hård sten för din bänkskiva, kan granit vara ett bra alternativ till stenar som kvarts och marmor.

 

Ett naturligt material innebär att man är fri från kemikalier och tillsatser

 

Genom att ta bort eller åtminstone minska mängden kemikalier och tillsatser i vår omgivning gynnar du din hälsa. Äkta naturstenar som granit, marmor, täljsten och andra är det ”miljövänliga” valet för bänkskivomaterial. De bryts ur marken i dess naturliga form och skärs sedan i skivor som du använder hemma. 

Granit bryts runt om i hela världen, vilket leder till att den finns i många exotiska variationer – granitbrott finns i USA, Indien, Brasilien, Kina och Kanada, så väl som Norge och till och med hemma i Sverige.

 

En granitskiva av hög kvalité ökar värdet på ditt kök

Granit är som en del av naturen i ditt hem och du kan alltid använda flera material av naturligt ursprung i ditt hem, särskilt något så pass miljövänligt som granit, vilket i sin tur ökar hemmets värde. Typen av material som du använder i köket är en av de få sakerna i inredningen som kan öka värdet av ditt hem, därför är vi övertygade om att när det gäller att öka värdet av ett hem, kommer köket först. Hur köket ser ut och vilka material du använder där visar hur du värderar ditt hem och hur bra du tar hand om det. 

 

Varje granitskiva är unik

Även om vi har flera granitsorter i vår produktrad, är varje enskilda skiva unik när det gäller naturstenar. Detta innebär att även om stenen i det stora hela är samma som andra inom sin sort, finns det vissa skillnader från skiva till skiva, huruvida de är mörkare, ljusare eller har annorlunda mönster och ådringar eller något annat. Din köksbänkskiva kommer vara verkligen unik och inget annat kök kommer vara precis likadant.

 

Våra tre favorita granitsorter för din nästa bänkskiva

 

Även om vi har 20 olika granitsorter i vårt sortiment, har vissa varit verkligen poppis i åratal.

 

Nero Assoluto


 

Nero Assoluto är en svart granitsort som huvudsakligen bryts i Indien. Utan tvekan är det en av de mest populära granitsorten i Sverige. Nero Assoluto passar utmärkt för både inomhus- och utomhuslokaler.
Det är absolut den mest populära stenen i Andrews Granites sortiment genom åren.
Det är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt polerad, mått, slipad eller flammad
Mörk granit passar utmärkt för bänkskivor som används i köket, som fönsterbänkar eller på terrasser. Granit är väldigt beständig mot värme och repor, har en väldigt låg porösitet och är lätt att underhålla. Vid rengöring av granit från fläckar är det bäst att använda tvål och vatten, man bör undvika starka tvättmedel.

 

Steel Grey

Steel Grey nya granit gråa bänkskivar i köket

Steel Grey är en väldigt populär mörk granitsort från Indien. Steel Grey är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt polerad och slipad.

 

Bianco Sardo

Bianco sardo granit bänkskivor i köket

Bianco Sardo är en grå granitsort från Sardinien. Det är en av de mest billiga stensorten i Andrews Granites sortiment som trots detta har en väldigt hög kvalité.
Bianco Sardo är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt polerad.

 

Granit kan göra ditt kök unikt och bevarar dess skönhet under en lång tid

Önskar du ett stenslag som håller länge och kommer glädja dig och hela din familj vid sammankomster, matlagningar och vardagen, är granit just en perfekt sten för din skiva. Med så många fördelar är bänkskivor av granit vår förstahandsrekommendation om du önskar en natursten. Från dess oerhörda beständighet till det stora urvalet av unika skivor och en omedelbar värdeökning av ditt hem – att välja granit är verkligen inte en miss.

Vårt team av specialister har varit verksamma inom stenindustrin i mer än 10 år och de hjälper dig gärna att välja rätt sten så väl som med alla frågor du har.

Produktkatalog