Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
8 INTRESSANTA FAKTA SOM DU INTE VISSTE OM MARMOR!

Marmor är älskad för att vara ett tidlöst och klassiskt material som ger en lyxig känsla till varje rum och som har varit oerhört populär som material för bänkskivor i kök och badrum runt om i Sverige sedan slutet av 90-talet och början av 2000-talet. Här kommer det 8 intressanta fakta om marmor som hjälper dig att förstå den historiska bakgrunden och huruvida materialet passar för din nästa bänkskiva

Läs mer
VILKEN STEN PASSAR BÄST FÖR BÄNKSKIVAN I DITT BADRUM?

När man renoverar eller bygger ett nytt badrum uppstår det ofta frågor angående vilka stenslag som är lämpligast för badrum och vilka man bör undvika.

Ett enkelt svar? Alla stenar är lämpliga för badrum om de monteras korrekt!

Läs mer
5 SAKER ATT TÄNKA PÅ NÄR DU VÄLJER DIN NÄSTA KÖKSÖ

Sedan köksöar blev populära i Norden har köket blivit en samlingsplats för alla.  Det är i köket som vi försöker hitta en balans mellan utrymmet där man kan röra på sig och ta tilltugg och utrymmet där man lagar mat för sig själv, vänner och familj.
Detta innebär att köksöar har praktiskt taget blivit ett “måste” i ett modernt kök.  

Läs mer
FYRA OLIKA TILLVERKARE AV KVARTS - VILKEN PASSAR MIG BÄST?

Vi är väldigt stolta över att efter närmare 15-års erfarenhet har vi ett sortiment med kvarts av fyra stora kvartstillverkare – Caesarstone, Technistone, Silestone och Quartzforms. Läs blogginlägget för att få veta hur man hittar den mest passande bland över 100 olika kvartsstenar!

Läs mer
HUR MAN VÄLJER RÄTT FÄRG FÖR SIN BÄNKSKIVA?

Att välja rätt färg för sin bänkskiva av sten brukar vara en svår uppgift för många hemägare. Oavsett om man väljer konststen, marmor eller granit är det en stor investering. Det är särskilt svårt med granit som har så många olika färgkombinationer och mönster att man kan lätt överväldigas. Läs i bloggen om våra tips för val av rätt nyans!

Läs mer
VAD KOSTAR EN NY BÄNKSKIVA I STEN?

En renovering av hemmet, badrummet, terrassen eller något annat rum består av många olika detaljer, dock är slutpriset givetvis en av de viktigaste faktorerna.
Vi skrev det blogginlägget för att ge en klar och enkel överblick över hur priser på bänkskivor av sten bildas. Vi hoppas att det var till hjälp!

Läs mer
HUR VÄLJER MAN ETT PERFEKT MATERIAL FÖR SIN BÄNKSKIVA?

Om det handlar om att fräscha upp eller renovera sitt hem, rör det sig om en väldigt stressande process som kräver att oerhört många detaljer ska fastställas och tillpassas varandra. Att välja rätt material för bänkskivorna är en av de viktigaste detaljerna i den processen. 

Läs mer
GRANIT - ALLT DU BÖR VETA OM DET FANTASTISKA NATURLIGA MATERIALET!

Granit är en naturlig bergart som har bildats i jordskorpan från tre miljarder till 750 miljoner år tillbaka genom avkylning av lava. Därför är granit en av de vanligaste bergarterna i jordskorpan.

Läs mer
KVARTS - NATURLIG VACKERHET OCH FANTASTIKA EGENSKAPER

Bänkskivor av kvarts kallas ibland för ”konstgjorda” men egentligen är kvarts en naturlig sten. Andelen naturlig kvarts i en platta är olika beroende på tillverkare.

Läs mer
MARMOR - DEN VACKRASTE NATURSTENEN!

Marmor är en av de äldsta och vackraste stenarna som finns på bänkskivomarknaden. Den bildas när kalksten utsätts för extremt tryck under en lång tid.

Läs mer
Produktkatalog