Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
VILKEN NATURSTEN PASSAR BÄST TILL DITT UTEKÖK?

Utekök är en fantastisk bonus för varje hem. Oavsett om du brukar bjuda in många gäster eller om du helt enkelt föredrar att tillbringa tiden utomhus och njuta av alla årstider, är ett utekök inte endast en utvidgning av din familjs vardagsyta utan ökar även ditt hems värde. Enligt oss finns det en specifik slag av naturstenar som passar utekök bäst. Läs mer i vår blogg!

Läs mer
MATT ELLER POLERAD BÄNKSKIVA: VILKEN PASSAR DIG BÄST?

Att välja en bänkskiva för köket kan innebära många svåra dilemmor. En av de viktigaste frågorna man bör besvara är: vill jag ha min bänkskiva med en matt eller polerad yta? Läs närmare i detta blogginlägg om vilka sammanhang de passar bäst i och få inspiration för din kommande köksrenovering eller köp av ett nytt kök.

Läs mer
VAD ÄR TERRAZZO, DEN NYASTE KONSTSTENEN I VÅRT SORTIMENT?

Terrazzo är ett fint konstgjort material för bänkskivor som framställs genom att blanda cement med bitar av granit, marmor, glas och andra material. Den är både vacker och beständig och det är därför ett perfekt val som passar varje hem.

Läs mer
VÅRA 5 FAVORITA KÖKSTRENDER ÅR 2021

Bänkskivan är en central del av ditt kök. Det är här all action sker. Men inte bara det, bänkskivan är grunden till hela ditt köks design när du gör en renovation.
Trender ändras hela tiden men vi tror att en hel del av dem är här för att stanna under en längre tid. Klicka på blogginlägget för att läsa mer om fem av våra favorita trender!

Läs mer
GRÅ ÄR I TRENDEN! TVÅ NYA GRÅ KVARTSSTENAR AV CAESARSTONE!

Olika gråa, vita och ljusa nyanser överlag har blivit oerhört populära under de senaste åren bland våra kunder. Och orsaken bakom detta är uppenbar: gråa, vita och ljusa kvartsskivor passar alla kök, oavsett vilken inredningsstil du har.
I vårt sortiment hittar du kvartssorter av fyra olika tillverkare, men i det blogginlägget tar vi en titt på Caesarstones nyaste kvartssorter!

Läs mer
DU KAN BESTÄLLA EN NY BÄNKSKIVA GENOM DESSA TRE ENKLA STEG

Det verkar ofta svårare att renovera sitt hem, köpa nya köksmöbler eller bara byta ut din bänkskiva, än vad det egentligen är. Av dessa tre, är det utan tvekan lättast att beställa en ny bänkskiva, eftersom den processen består bara av tre steg där även våra professionella medarbetare står dig till tjänst

Läs mer
FEM VACKRA FÄRGKOMBINATIONER FÖR DITT BÄNKSKIVA

Oavsett om du bygger ditt kök från noll, renoverar ett kök eller om du bara vill utbilda dig i frågan, är vårt mål att ge dig idéer, inspiration och hjälpa dig att hitta den mest passande lösningen för dig.
Att kombinera köksskåp och bänkskivor av sten är inte alltid lätt men det finns vissa kombinationer som alltid matchar.

Läs mer
VIT KVARTS ÄR ETT PERFEKT MATERIAL FÖR DIN BÄNKSKIVA OM DU UPPSKATTAR DESSA 6 SAKER

Vit kvarts präglas av 6 viktiga egenskaper som förklarar varför många kommer välja den som material för sin nästa bänkskiva år 2021. Läs mer om varför vi älskar vit kvarts i detta blogginlägg.

Läs mer
VILKA MATERIAL ÄR BÄST FÖR ETT ELDSTADSPLAN AV STEN?

Det finns många ställen i ett hem förutom bänkskivan i köket och badrummet där man kan exponera naturstenar. Ett ställe som är föremål för många nya och kreativa idéer är eldstadsplanet runt kaminen.
Materialet som du väljer för det kan göra det till en dominant designelement, göra utrymmet mer intressant samt återspegla din personliga stil.

Läs mer
5 IDEER OM HUR MAN SKAPAR SKANDINAVISK DESIGN I SITT HEM

Skandinavisk design är omtyckt för många orsaker. Den har påverkat hur hem runt om världen designas, men för oss skandinaver är det inte bara ett sätt att inreda våra hem utan det är en del av vår livsstil.

Läs mer
HUR FÖRBEREDER MAN SITT KÖK INFÖR JULEN?

Julen kan vara en mycket intensiv och upptagen tid. Firandet med hela familjen och nära och kära på samma plats hemma hos dig är nästan som att anordna en fest! Fester kräver mycket planering i förhand och därför bör man ta tid för att organisera sitt kök och sitt hem inför julen.

Läs mer
7 INSPIRERANDE IDÉER OM HUR MAN KAN SNYGGT OCH EFFEKTIVT DESIGNA ETT LITET KÖK

När man köper ett hem, speciellt sitt första hem, händer det ofta att man inte ser kritiskt på småsaker som till exempel köksskåpens placering och storlek. Sedan, när man använder dem, märker man plötsligt att det är för lite utrymme eller så har man fått tillskott i familjen och de nuvarande rummet har blivit för litet.
Läs mer och upptäck våra 7 tips om hur du kan smart använda utrymmet i ett litet kök och hur man väljer en ny bänkskiva dit.

Läs mer
GRANIT ELLER KVARTS BÄNKSKIVA?

Att välja mellan granit och kvarts är enklare än vad du tror. Båda har sina fördelar men även vissa aspekter man bör ta hänsyn till. Med detta blogginlägg vill vi ge dig en överblick över aspekter man bör ha i åtanke vid val av bänkskiva samt vilket material passar dig bäst.

Läs mer
8 INTRESSANTA FAKTA SOM DU INTE VISSTE OM MARMOR!

Marmor är älskad för att vara ett tidlöst och klassiskt material som ger en lyxig känsla till varje rum och som har varit oerhört populär som material för bänkskivor i kök och badrum runt om i Sverige sedan slutet av 90-talet och början av 2000-talet. Här kommer det 8 intressanta fakta om marmor som hjälper dig att förstå den historiska bakgrunden och huruvida materialet passar för din nästa bänkskiva

Läs mer
VILKEN STEN PASSAR BÄST FÖR BÄNKSKIVAN I DITT BADRUM?

När man renoverar eller bygger ett nytt badrum uppstår det ofta frågor angående vilka stenslag som är lämpligast för badrum och vilka man bör undvika.

Ett enkelt svar? Alla stenar är lämpliga för badrum om de monteras korrekt!

Läs mer
5 SAKER ATT TÄNKA PÅ NÄR DU VÄLJER DIN NÄSTA KÖKSÖ

Sedan köksöar blev populära i Norden har köket blivit en samlingsplats för alla.  Det är i köket som vi försöker hitta en balans mellan utrymmet där man kan röra på sig och ta tilltugg och utrymmet där man lagar mat för sig själv, vänner och familj.
Detta innebär att köksöar har praktiskt taget blivit ett “måste” i ett modernt kök.  

Läs mer
FYRA OLIKA TILLVERKARE AV KVARTS - VILKEN PASSAR MIG BÄST?

Vi är väldigt stolta över att efter närmare 15-års erfarenhet har vi ett sortiment med kvarts av fyra stora kvartstillverkare – Caesarstone, Technistone, Silestone och Quartzforms. Läs blogginlägget för att få veta hur man hittar den mest passande bland över 100 olika kvartsstenar!

Läs mer
HUR MAN VÄLJER RÄTT FÄRG FÖR SIN BÄNKSKIVA?

Att välja rätt färg för sin bänkskiva av sten brukar vara en svår uppgift för många hemägare. Oavsett om man väljer konststen, marmor eller granit är det en stor investering. Det är särskilt svårt med granit som har så många olika färgkombinationer och mönster att man kan lätt överväldigas. Läs i bloggen om våra tips för val av rätt nyans!

Läs mer
VAD KOSTAR EN NY BÄNKSKIVA I STEN?

En renovering av hemmet, badrummet, terrassen eller något annat rum består av många olika detaljer, dock är slutpriset givetvis en av de viktigaste faktorerna.
Vi skrev det blogginlägget för att ge en klar och enkel överblick över hur priser på bänkskivor av sten bildas. Vi hoppas att det var till hjälp!

Läs mer
HUR VÄLJER MAN ETT PERFEKT MATERIAL FÖR SIN BÄNKSKIVA?

Om det handlar om att fräscha upp eller renovera sitt hem, rör det sig om en väldigt stressande process som kräver att oerhört många detaljer ska fastställas och tillpassas varandra. Att välja rätt material för bänkskivorna är en av de viktigaste detaljerna i den processen. 

Läs mer
GRANIT - ALLT DU BÖR VETA OM DET FANTASTISKA NATURLIGA MATERIALET!

Granit är en naturlig bergart som har bildats i jordskorpan från tre miljarder till 750 miljoner år tillbaka genom avkylning av lava. Därför är granit en av de vanligaste bergarterna i jordskorpan.

Läs mer
KVARTS - NATURLIG VACKERHET OCH FANTASTIKA EGENSKAPER

Bänkskivor av kvarts kallas ibland för ”konstgjorda” men egentligen är kvarts en naturlig sten. Andelen naturlig kvarts i en platta är olika beroende på tillverkare.

Läs mer
MARMOR - DEN VACKRASTE NATURSTENEN!

Marmor är en av de äldsta och vackraste stenarna som finns på bänkskivomarknaden. Den bildas när kalksten utsätts för extremt tryck under en lång tid.

Läs mer
Produktkatalog