Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fönsterbänkar i marmor eller granit är en evig och vacker lösning som vi kan varmt rekommendera istället för fönsterbänkar av plast.  Fönsterbänkar av natursten pryder rummet och ger en god energi.  En ny trend är att använda den konstgjorda stenen kvarts för tillverkning av fönsterbänkar. Till skillnad från fönsterbänkar av trä behöver inte fönsterbänkar av sten underhållas så mycket och håller dessutom i många år.  Dessutom har stenen ett väldigt bra funktionellt värde: med dess beständighet passar den utmärkt som underlag för fönsterkarmar. 

GRANIT OCH MARMOR

Fönsterbänkar tillverkade av natursten, marmor eller granit, betonar utrymmens design och skapar en karaktär.  

Granit passar för en fönsterbänk både inomhus och i utomhuslokaler eftersom den har en hög vattenresistens och stenen själv är väldigt beständig. Stenslagens täthet kan också fastställas av texturen:  ljus granit har en lägre täthet, grå granit har en mellanstor täthet och röd och svart granit är tätast. 

Marmor är tidlös och otroligt vacker, dock på grund av känsligheten till fukt är den lämpligast för inomhusanvändning.  De vackra marmormönsterna ger karaktär till rummet och passar även utmärkt för fönster i kök.

Marmor och granit i fönsterbänkar är en slitstark naturlig material som är väldigt lätt att underhålla och håller väldigt länge! 

Carrara marmor fönsterbänkar
Carrara Marmor
Steel Grey granit fönsterbänkar
Steel Grey Granit
Verde Guatemala marmor fönsterbänkar
Verde Guatemala Marmor
Crema Marfil granit ljus fönsterbänkar
Crema Marfil Granit
Caesarstone Mink bänkskiva och fösterbänkar
Mink bänkskivor och fösterbrada från Caesarstone
Silestone ljus bänkskiva och fönsterbänkar
Kvarts från Silestone

FÖNSTERBÄNKAR AV KONSTGJORDA STENSLAG

Kvarts och keramik är konstgjorda stenar, vilket gör dem extremt beständiga, värmeresistenta och dess yta är lätt att underhålla. På grund av konststenarnas tillverkningsprocess är de ofta dyrare än natursten, men de kan fortfarande användas som fönsterbrädor. 

Fönsterbänkar av kvarts eller keramik har ett särskilt framträdande utseende, till exempel i köket eller kök-vardagsrummet, om det är samma material som köksbänkarna är gjorda av.

På fönsterbänkar av kvarts kan man sitta eller stå utan att oroa sig för att den deformeras.  Det är oerhört svårt att skrapa eller skada fönsterbänken på något annat sätt.  Vad som är speciellt med kvarts och keramik är också att det är väldigt svåra att smutsa ned – ställer man än blomkruka på fönsterbänken blir det aldrig några fula märken kvar. 

KVARTS OCH KERAMIK PASSAR I MODERNA OCH MINIMALISTISKA HEM!

Gobi Black från Technistone

Gobi Black från Technistone

Noble Carrara från Technistone

FÖRDELAR AV FÖNSTERBÄNKAR AV STEN

Oberoende på stenslag har fönsterbänkar av sten många fördelar före fönsterbänkar av trä och plast:  Sten är mycket beständigare, enklare att underhålla och har en tätare struktur.  Den täta strukturen bidrar till vattenresistens och är till stor hjälp vid montering av fönster. 

Carrara marmor industrial stil fönsterbänkar
Granit fönsterbänkar
ljus marmor fösterbrada

ETT STENSORTIMENT FÖR VARJE DESIGN!

Tack vare det breda sortimentet kan vi tillverka fönsterbänkar enligt varje önskemål och mått.  Under åren vi har varit verksamma, har vi noterat att oftast passas ihop fönsterbänkarna med bänkskivorna i köket.  Det ger hemmet en fullständig visuell effekt.  

Våra specialister hjälper dig gärna med att hitta den passande stenlösningen via e-post eller vid uppmätningen

Rådgör med våra specialister om fönsterbänksrenoveringar genom e-post, hitta inspiration bland vår bildgalleri eller beräkna kostnaden för en bänkskiva av marmor, granit eller kvarts på sidan nedan! 

Produktkatalog