Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

FYRA OLIKA TILLVERKARE AV KVARTS – VILKEN PASSAR MIG BÄST?

Vi är väldigt stolta över att efter närmare 15-års erfarenhet har vi ett sortiment med kvarts av fyra stora kvartstillverkare – Caesarstone, Technistone, Silestone och Quartzforms.  Med det breda sortimentet av fler än 75 olika kvartsstenar av fyra olika tillverkare har medföljt behovet av att förklara för våra kunder vad skillnaden är mellan dessa fyra.  

Kvarts är en konststen, vilket innebär att tillverkningsprocessen består inte endast av råmaterial utan även av en kraftig bearbetning som styrker kvartsstenen och ger den intressanta och iögonfallande nyanser och mönster. 

Under de senaste åren har kvartsstenar som påminner naturstenar blivit oerhört populära – de har inspirerats av olika mönster och nyanser av granit och marmor. 

Oavsett deras prisskillnader, gäller detta för alla fyra tillverkare: deras breda sortiment är av hög kvalité! 

Caesarstone – en av de första riktigt stora kvartstillverkare

Caesarstone är en av de äldsta kvartstillverkare som är fortsatt verksamma, de grundades 1987 i Israel. Dessutom är Caesarstone det första kvartsmärket som började säljas i vårt sortiment. Genom åren som de har funnits på marknaden har de skapat en stark bas av designers och tack vare deras breda nät leder de trenderna över hela världen.

Vårt långa samarbete har säkerställt att vi alltid har ett brett sortiment av Caesarstone-produkter. För tillfället har vi fler än 30 stenar med olika nyanser och mönster. Dessutom har man ett brett urval av stenar som går att beställa för specifika arbeten.  Caesarstone skiljer sig från andra kvartstillverkare genom att de har ett flertal olika kvartsstenar med en stark betoning på design som är just för dessa kunder som är ute efter en tjocklek på 20mm.

Som de sista starka argumentet kan vi komma med följande: Caesarstone ger en garanti på kvartsstenarnas material på 25 år!  Det är möjligt tack vare den oerhört stränga kvalitetskontrollen som Caesarstone tillämpar gentemot sina råmaterial och stenplattor.

Våra fem rekommendationer ur Caesarstones produktsortiment

London Grey - Ljus kvartskomposit stenskivor från Caesarstone London Grey - Ljus kvartskomposit stenskivor från Caesarstone 4

London Grey av Caesarstone ur vårt sortiment är en ljusgrå, nästan vit kvartssort som har mjuka mörka linjer.

Den är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt polerad.

Caesarstones kvartsstenar finns i Andrews Granites produktsortiment på grund av deras starka prissättning, det breda urvalet och kvartsens goda egenskaper. Kvarts har en god beständighet mot repor, fläckar och vatten.  Ljus kvarts passar ihop med ljusa köksmöbler och skapar även en balans med olika mörkare nyanser.  Dessutom är kvarts ett underbart alternativ till olika marmorslag i badrummet. 

  Montblanc - Ljus kvartskomposit bänkskivor från Caesarstone 4

Kvartssorten Montblanc av Caesarstone ur vårt sortiment har en ljusgrå grundnyans med starka mörkgråa ådringar – inspirerad av marmorsorten Carrara CD!

Det är tillgänglig i tjocklek 20mm, samt polerad.

Caesarstones kvartssorter har utvecklats som ett beständigt alternativ till naturliga stenslag och har ett större beständighet mot repor och fläckar, samt är de oporösa. Ljusa kvartssorter är moderna och passar mycket bra med den skandinaviska minimalistiska stilen.

Empira Black - en svart kvartskomposit bänkskivor i köket från Caesarstone 

Empira Black är en verkligen tidlös kvartssort i Caesarstones sortiment. Den har en kraftig och intensiv mörk grundfärg som präglas av oerhört vackra ljusa naturliga ådringar.

Det är tillgänglig i tjockleken 20mm, samt polerad.

Caesarstones kvartsstenar finns i Andrews Granites produktsortiment på grund av deras starka prissättning, det breda urvalet och kvartsens goda egenskaper. Kvarts har en god beständighet mot repor, fläckar och vatten. Mörka kvartssorter passar ihop med köksmöbler i olika färger, men även som till exempel fönsterbrädor.

Alpine Mist - kvartskomposit för bänkskiva från Caesarstone 5 Alpine Mist - kvartskomposit för bänkskiva från Caesarstone 4

Alpine Mist av Caesarstone ur Andrews Granites sortiment är en kvartssort som har en ljusgrå grundnyans med vita ådringar –  den kan pryda alla sorters rum.

Det är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt med matt ytbehandling.

Concrete ur Andrews Granites stensortiment är en produkt av Caesarstone och har fått sitt namn tack vare sin betongaktiga färg. 

Den är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt polerad.

Technistone – en högklassig kvartstillverkare från Tjeckien

Technistone grundades 1991 i Tjeckien och har tillsammans med Caesarstone funnits i vårt sortiment i många år.  Technistones kvartsstenar är tillverkade av högklassig kvarts och marmor med inslag av glasfibrer och olika nyanser som ger det slutliga utseendet.  För tillfället har de ett sortiment av sju olika produktrader: produktraderna Trend, Noble, Terazzo, Serenity, Harmonia, Essential och Starlight.  Ur dessa sju produktrader finns det alltid åtminstone 25 kvartsstenar i Andrews Granites sortiment och dessutom ett brett urval av stenar mot beställning enligt kundens önskemål.

Technistone har sin produktion i Europa och det säkerställer i sin tur att produkterna är alltid snabbt tillgängliga och motsvarar ISO 9001 kvalitetskraven.

Våra fem rekommendationer ur Technistones produktsortiment:

Noble Carrara - ljus kvartskomposit bänkskivör i köket från Technistone 2 Noble Carrara - ljus kvartskomposit bänkskivör i köket från Technistone 5

Noble Carrara är utan tvekan den mest populära kvartssorten av Technistone. Den har inspirerats av den lyxiga italienska Carrara marmorn men är dessutom oerhört beständig tack vare kvartsens egenskaper.  

Den är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt polerad.

Technistones kvartsstenar är en balansgång mellan hög kvalitet och ett skäligt pris. Precis som andra kvartsstenar i vårt sortiment har Technistones stenar väldig hög kvalitet: mycket hög temperaturtålighet och oerhört beständiga mot fukt och fläckar.

Noble Olympos Mist - ljus kvartskomposit bänkskivor i köket från Technistone Noble Olympos Mist - ljus kvartskomposit bänkskivor i köket från Technistone 2

Noble Olympos Mist av Technistone är en ljusgrå kvartssort som har svaga vita och beiga ådringar.

Den är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt polerad.

Gobi Grey - en ljusgrå kvartskomposit från Technistone för köket 3 Gobi Grey - en ljusgrå kvartskomposit från Technistone för köket 4
Gobi Grey är en urbanistisk grå kvartssort av Technistone som har ljusgråa prickar. 

Den är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt polerad.

Starlight Black - mörk kvartskomposit bänkskivor i köket från Technistone 3 Starlight Black - mörk kvartskomposit bänkskivor i köket från Technistone 4

Starlight Black av Technistone har vita ljusreflekterande prickar och har inspirerats av den i Sverige oerhört populära granitsorten Star Galaxy.

Den är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt polerad.

Technistones kvartsstenar finns både i modern eller klassisk stil. Du kan hitta en passande sten från vårt sortiment till vilken inredningsdesign som helst.  Kvarts är oerhört beständig, lätt att underhålla och antibakteriell, vilket gör den till en perfekt sten för till exempel bänkskivor i köket.

Crystal Calacatta Amnis - kvartskomposit från Technistone Crystal Calacatta Amnis - kvartskomposit från Technistone i köket

Crystal Calacatta Amnis är en ljus kvartssort av Technistone som har kraftiga mörka ådringar.  Därmed skapas en elegant marmorlik textur.

 Den är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt polerad.

Silestone – världens största märke av kvartsstenar

”Silestone by Cosentino” är en tillverkare av kvarts från Spanien som grundades år 1990.  Silestone betonar huvudsakligen skönheten av naturstenar och sätter vikt på att styrka stenens egenskaper genom bearbetning.  Deras höga kvalitet, breda försäljningsnät (tillgänglig i mer än 80 olika länder runt om världen), 25-års garanti, samt moderna och aktuella designer har gjort dom till det största märket av kvarts i världen. 

Allt detta illustreras mycket bra av faktumet att från 2017 samarbetar dom med Cindy Crawford som är en av världens främsta supermodeller! 

Våra fem rekommendationer ur Silestones produktsortiment:

Lyra ur Andrews Granites sortiment är ett mer praktiskt alternativ till marmorstenar som Carrara, som den har inspirerats av.

Den är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt polerad.

Även om Silestones stenar består till mer än 90% av naturlig kvarts, är de ett högteknologiskt konstgjort material. Därför är de oerhört slitstarka – ett egenskap av kvarts. Silestone har en unik garanti – tillverkaren ger stenplattorna hela 25 år av garanti! 

Arden Blue av Silestone är en blå-svart kvartssort som även har svarta inslag.  

Den är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt polerad.

 Blanco Zeus Extreme - en lyxig svart kvarts kompositsten för bänkskivor i badrum och kök 4

Blanco Zeus Extreme ur Silestones sortiment är en väldigt vit, nästan kritvit, kvartssort. 

Den är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt polerad.

Silestones trumfkort är utmärkt kvalitet: det är ett starkt, lättunderhållet och nästan smutsresistent material, precis som kvartsstenar oftast är.

Quartzforms – den yngsta kvartstillverkaren i vårt sortiment 

Quartzforms är den yngsta kvartstillverkaren i vårt sortiment. Märket grundades i Tyskland och dess kvartsstenar tillverkas enligt den patenterade Bretonstone tillverkningsmetoden. Den ger deras produkter en oerhörd beständighet, flexibilitet och ett brett urval av nyanser och mönster, samt gör dom enkla att underhålla.  

I Andrews Granites sortiment finns det sju olika stenar av Quartzforms som vi beställer in enligt kundernas efterfrågan. 

Våra fem rekommendationer ur Quartzforms produktsortiment:

veined michelangelo - Ljus kvartskomposit bänkskivor från Quartzforms 2

Michelangelo ur Veined kollektionen är en mycket klassisk kvartssort av Quartzforms.

Alla Quartzforms stenar finns i tjocklekar 20mm och 30mm och med en polerad ytbehandling. Quartzforms kvartsstenar finns inte i vårt reguljära sortiment, vid intresse skicka oss ett separat meddelande vi e-post med dina önskemål, så kan vi beräkna priset för dig! 

Planet Pluto - Svart kvartskomposit bänkskivor från Quartzforms 2

Pluto ur Quartzfroms Planet-serie är ett samspel av en grå bakgrund och ett tydligt mönster som består av tjocka ådringar och olika lyster.

Alla Quartzforms stenar finns i tjocklekar 20mm och 30mm och med en polerad ytbehandling.

Fossil Nautilus - Ljus kvartskomposit från Quartzforms

Fossil Nautilus ur Quartzforms sortiment är en underbar kombination av en mörk grundfärg, ljusa ådringar och lyster.  

Alla Quartzforms stenar finns i tjocklekar 20mm och 30mm och med en polerad ytbehandling. 

Produktkatalog