Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nu när våren är här börjar vi ofta förverkliga våra planer som gjordes upp under början av året. April och maj är en bra tid för att förverkliga allt man har planerat att göra före sommaren. Numera tillbringar vi mer tid hemma än någonsin förr. Detta innebär att människor över hela landet åtar sig nu arbeten i hemmet som har skjutits fram under en längre tid. Detta kan vara allt från att rensa garaget, beställa en ny bänkskiva i sten eller måla om väggarna i rummen. Hemrenoveringar och gör-det-själv projekt har aldrig varit så populära. Om en köksrenovering finns med på din lista så kommer du hitta mycket inspiration för ditt nästa kök och dina bänkskivor i detta blogginlägg.

Unika bänkskivor för köket.

Om du har tänkt på att förnya något i år, är köket det bästa stället att börja med.  I och med att köket är den centrala platsen i ett hem, räcker det med att renovera en enda sak för att göra en stor skillnad i ett slitet utrymme. Vi på Andrews Granite specialiserar oss på köksbänkskivor och under åren har vi varit med och erfarit mycket i att hjälpa våra kunder att uppnå verkligen vackra resultat. Vi hjälper att sammanställa passande färger och material för rummet och förverkliga detta. Våra vackra bänkskivor finns tillgängliga i ett flertal stenar, inklusive marmor, kvarts och granit. I dagens blogginlägg tar vi en titt på hur man formger unika köksbänkskivor år 2021.

Marmor

Man kan inte tänka sig en blogg om köksbänkskivor utan att nämna marmor.  Den stenen är absolut tidlös och tros ha först använts år 438 f.Kr. och används numera runt hela världen. Marmor utstrålar helt enkelt glamour och lyx och dess mönster härmas över allt från koppar och tallrikar till kläder och tillbehör. Även om marmors popularitet har sjunkit något under de senaste åren på grund av alternativa konststenar som har blivit mer tillgängliga, är marmor fortfarande mycket omtyckt för dess tidlösa och naturliga skönhet. Följer man enkla underhållsanvisningar, kan marmor hålla upp till 15 år. Hos oss hittar du marmor i ett brett urval av färger med unika ådringar och inslag som ger ett distinkt mönster.

Hur man formger marmor

Den klassiska vita marmorn med silvriga ådringar passar utmärkt till möbler i en modig färg som till exempel svart. Monokroma färger funkar bra med varandra med kritvitt som balanserar den kraftiga svarta färgen. Förutom traditionella färger har vi även marmorskivor i färger som den vackra gröna Verde Guatemala som gör vilket rum som helst färgglatt. Kombinerar man detta med fina gråa skåp får man ett unikt utseende som passar i både traditionella så väl som med moderna inredingar. Ofta bortser man från grönt jämfört med dess monokroma motparter. Men den nyanser ger verkligen en naturnära känsla i rummet. Den lugna nyansen funkar utmärkt med de flesta nyanser inklusive vitt, svart eller även något riktigt modigt, som till exempel rött. Dessa två färger som är på motsatt sida av färgskalan från varandra kan tillsammans skapa ett verkligen unikt utseende.

Granit

Bänkskivor i granit fortsätter att vara mycket populära i Sverige eftersom det är ett mycket beständigt material med ett mycket vackert utseende. Samtliga våra granitstenar är beständiga mot repor, värme och fläckar vilket gör dem till ett utmärkt val för kök med hög användningsintensitet. Många av våra granitsorter har mycket tydliga mönster med en härlig blandning av olika nyanser. Detta ger rummet exklusiva särdrag. En av våra mest favorita granitsorter är Blue Pearl – en vacker kombination av blått, ljusgrått och svart. Labrador Antique är en unik röd granitsort med inslag av brunt – ett bra sätt att införa en primärfärg i rummet utan att vara väl för djärv. Vi rekommenderar att gå efter den monokroma färgskalan när man kombinerar något rött med vitt, grått eller till och med svart som ser mycket bra ut med den modiga nyansen. Svart och rött är en tidlös kombination som kan se helt makalöst ut om man gör det ordentligt.

Kvarts 

Kvarts är en perfekt sammanställning av natur och vetenskap. Dess popularitet har vuxit ständigt under de senaste åren och är nu den mest populära stensorten i vårt urval.

Kvarts är mycket underhållsfri vilket innebär att du kan njuta av dess skönhet med mycket lite underhåll. Den stenen är särskilt hård och gör väldigt rep- och fläckbeständiga bänkskivor. Tillgängliga i ett urval av mönster i populära monokroma nyanser, kan vi hitta kvartsskivor som passar till ett flertal unika färger. Våra kvartssorter finns tillgängliga i ett flertal klassiska monokroma färger med olika ådringar, mönster, inslag och fläckar så väl som mycket modiga kombinationer av mönster och färger som gör ditt kök verkligen unikt.

Är det dags för en renovering?

Om du tycker att det är dags att välja en unik köksskiva i år så är vi mycket glada att hjälpa dig. Vi står till tjänst från din ursprungliga iden fram till montering för att se till att du får en sån bänkskiva som du önskar. Vår kundtjänstteam har mer än 10 års erfarenhet och våra uppmätare kan besvara dina frågor på plats. Arbetet slutförs av ett team på två professionella monterare som monterar din bänkskiva i alla miljöer.

Produktkatalog