Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stenar som är gammalmodiga, slitna eller flisna är vanliga tecken på att bänkskivan i köket eller badrummet bör bytas ut. Ska du flytta kan det vara en annan anledning till att byta ut bänkskivan särskilt om du vill öka försäljningspriset.

Att byta ut bänkskivor i kvarts, och även av andra material, kan vara dyrt och innebära mycket jobb så det är ingen överraskning att många människor skjuter på det tills köket har kommit i mycket dåligt skick. 

Om du fortfarande är osäker så kommer det fem tecken som tyder på att det är dags att byta ut bänkskivan.

 

DINA BÄNKSKIVOR GÅR INTE LÄNGRE ATT LAGA

 

 

Om din bänkskiva i marmor, kvarts eller granit har spruckit eller slitits och du har försäkrat dig att den kan tyvärr inte lagas, är det dags att byta ut den. Det är besvärligare att rengöra spruckna granitskivor eftersom det är svårt att undvika bakterier. Sprickan kan bli en grogrund för skadliga bakterier och utgör därigenom en fara för hälsan.

På samma sätt skall bänkskivor med etsningar och brännmärken ersättas om detta inte kan tas bort genom impregneringeller lätt slipning. Kraftiga slitmärken kan leda till att hela köket ser sunkigt ut. Samtliga bänkskivor som har slitits ner till träet bör också ersättas. Detta inkluderar även bänkskivor i vardagsrummet som barbordsskivor med fula etsningar eller granit runt kaminen med brännmärken.

 

DU SKA SÄLJA DITT HEM OCH VILL ÖKA DESS FÖRSÄLJNINGSPRIS

 

En ny bänkskiva i köket kommer ge mer värde åt ditt hus beroende på många andra aspekter. Hur som helst är det viktigt att inse att ett gammalt och sunkigt kök kan skrämma bort potentiella köpare, särskilt dem som är ute efter ett inflyttningsfärdigt hem. För en köpare innebär ett nyrenoverat kök att hen inte kommer behöva investera ytterligare pengar i renoveringar, vilket är en stor fördel.

Fastighetsmäklare kan bekräfta att ett kök som är redo för användning är en av de första sakerna potentiella köpare lägger märke till när de köper ett hem som är redo för inflyttning. Slitna bänkskivor kan skrämma bort potentiella köpare, särskilt dem som köper ett hem för första gången som inte är vana vid renoveringar. Av alla förbättringar som kan göras, ger en ny bänkskiva den mest märkbara effekten.

 

DINA BÄNKSKIVOR SER GAMLA UT


 

Om nu inte ditt hem är avsiktligt designat i en gammalmodig stil, kan det vara aktuellt att byta ut de gamla bänkskivorna, även om de är i tämligen gott skick. Billigare material som laminerade bänkskivor ser urmodiga ut nuförtiden, särskilt när allt annat i ditt hem har fräschats upp genom åren. Om du ändå ska renovera ditt hem eller ditt kök, kan det vara en bra idé att samtidigt byta ut bänkskivorna. 

Det kommer naturligtvis bli en extra utgift som du kanske inte hade planerat för, men det kommer bespara din tid och kanske till och med dina pengar i det långa loppet. Generellt bör köksbänkskivor bytas ut efter 10-15 års användning, vilket även motsvarar livscykeln av inredningstrender. Vi har ett enormt sortiment på Andrews Granit som passar varje budget och stil. Vi är säkra på att du kan hitta något passande hos oss, oavsett hur ingående dina krav är.

 

DU ÄR INTE LÄNGRE FÖRTJUST I DINA BÄNKSKIVOR 

 

Ett hem är en återspegling av människorna som bor i det. Om ditt kök och badrum inte gläder dig längre, är det nog dags för förändringar. Urmodiga bänkskivor kan leda till att rummet ser skabbigt och billigt ut, särskilt om de är slitna. Att helt enkelt byta ut bänkskivorna kan fullkomligt förändra miljön och interiören i ditt hem.

Ibland är det möjligt att till och med montera en ny bänkskiva utan att byta ut skåpen. Väljer du en tidlös natursten som granit eller kvarts med en modern kantprofil kan du vara säker på att ditt kök inte kommer ur mode lika snabbt. Har du tvekan, är det bara att kontakta våra specialister som kan ge dig råd om vad som kommer se bäst ut.

En annan aspekt man bör ha i åtanke är vilka av de senaste trenderna som du tycker bäst om och vilket stenslag kommer du tycka om även om 5 eller 10 år.

 

SKA JAG BYTA UT MINA BÄNKSKIVOR ÄNDÅ? 

Är bänkskivan något sliten, betyder det inte att den behöver omedelbart ersättas. Det kan räcka med att belägga den på nytt. Du kan behöva impregnera dina marmor- eller granitskivor om:

  • Det har gått mer än sex månader sen du sist impregnerade dina bänkskivor. Beläggningsanvisningarna skiljer sig beroende på stenslag och användningsintensitet. Är inte din bänkskiva glänsande längre, kan detta vara en lösning till problemet. 
  • Etsningar än något som uppstår naturligt. Huruvida det inte är väldigt många etsningsmärken och vätskor som har tagits upp väldigt djupt in i stenen, kan etsningar tas bort genom att helt enkelt på nytt impregnera stenen.
  • Märker du fuktringar som uppstår där en kopp har stått är det dags att impregnera stenen. Även om det finns många gör-det-själv varianter ute på marknaden är det bäst att dubbelkolla med en specialist om dina bänkskivor behöver repareras.

Behöver du hjälp med att impregnera din sten, tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

 

SAMMANFATTNING

Vi kan stolt påstå att vi gör ett gott arbete till ett bra pris från att hjälpa våra kunder att välja rätt sten till snabb leverans och noggrann montering.  Vi har ett mycket brett utbud av stenar som passar alla krav och stilar. Vi som experter inom industrin har hjälpt att konstruera, leverera och montera mer än 10 000 köksbänkskivor – vi har stor erfarenhet och kan hjälpa dig med alla dina idéer. 

Produktkatalog