Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

VÅRA FAVORITA ALTERNATIV TILL BÄNKSKIVOR I CARRARA-MARMOR

Carrara-marmorn är definitivt en av de bästa material för bänkskivor både gällande dess design och färgvarianter. Den naturstenen används till och med i de lyxigaste restaurangerna, hotell och span runt om i världen. Det är nog den mest eftersökta och fina stenen för köksbänkskivor.  Det är därför inte svårt att förstå varför den har varit så omtyckt i Sverige sedan 90-talet.

Men ska den installeras i kök, har Carrara-marmorn vissa nackdelar som dess porösa struktur som kan lätt leda till fläckar på ytan vid kontakt med ättika, citron eller rött vin. Dessutom kan marmor repas mycket lätt i fall den utsätts för en vass kniv eller verktyg.

För att skydda den mot repor och fläckar, bör du täcka dess yta varje år med ett skyddande lager.  Dock ger inte beläggningen en 100% garanti på beständighet mot fläckar och repor. Därför föredrar många nuförtiden att välja bättre alternativ till den naturstenen.

Om du är förtjust i marmorns elegans och naturliga utseende men ändå behöver en skiva som är hårdare och mer beständig etsning och repor, bör du definitivt överväga kvarts.

Kvarts är en konstgjord sten som har blivit mycket populär inom bänkskivoindustrin under de sista åren tack vare dess beständiga och mycket hårda yta.  Detta innebär att den är inte bara mycket hållfast utan även mycket enkel att rengöra och därför är det ett mycket hygieniskt material för vardaglig användning.

Som tur så finns det många alternativ i kvarts av olika tillverkare som Caesarstone, Technistone och Silestone att välja mellan om du vill ha ett fint och praktiskt kök.

En annan sak som är värd att nämna är att på grund av den ständigt innovativa och mycket konkurrensutsatta marknaden, har kvartspriser kommit till en punkt där det längre inte är en så stor skillnad med Carrara-marmorn.

Här kommer en överblick över fantastiska alternativ till Carrara-marmorn som finns i vårt produktsortiment:

 

Noble Carrara av Technistone

Noble Carrara är en krämvit kvarts med ljusblå-gråa ådringar. Det är överlägset det mest populära alternativet till Carrara-marmorn. Mönstret har uppenbart inspirerats av den kända italienska marmorn. Noble Carrara har nästan samma pris som Carrara-marmorn, samtidigt som den har alla kvarts fördelar.

Noble Carrara finns tillgänglig i tjocklekarna 20mm och 30mm.

Noble Carrara - ljus kvartskomposit bänkskivör i köket från Technistone 5 Noble Carrara - ljus kvartskomposit bänkskivör i köket från Technistone 4  

London Grey av Caesarstone

London Grey är en ljusgrå kvarts med mörkgråa ådringar som ger den ett mycket äkta marmorliknande utseende. Det är en av det mest populära alternativen till Carrara-marmorn.

Den finns tillgänglig i tjocklekarna 20mm och 30mm.

London Grey - Ljus kvartskomposit stenskivor från Caesarstone 3 London Grey - Ljus kvartskomposit stenskivor från Caesarstone 4

Frosty Carrina av Caesarstone

Frosty Carrina är en spännande interpretation av Carrara-marmorn som präglas av mjuka vita nyanser och delikata luftiga ådringar. Den är samtidigt både klassisk och modern. Den framhäver marmorns naturliga skönhet i harmoni med ett brett urval av inredningsstilar och material. Det är en perfekt sten om du ska kontrastera med mörka skåp eller i kombination med organiska material för en lantlig stil eller industriella och metalliska material som ger en halvindustriell känsla.

Frosty Carrina finns tillgänglig i tjocklekarna 20mm och 30mm.

  Frosty Carrina - vitt kvartskomposit bänkskivor i köket från Caesarstone 5

Lagoon av Silestone

Lagoon är ett utmärkt alternativ till Carrara-marmorn av den världskända tillverkaren Silestone. Den passar till färger som vitt, svart, krämvit eller grå. Den ser utmärkt ut i moderna och traditionella kök.

Lagoon är tillgänglig i tjocklekarna 12mm , 20mm och 30mm.

Lagoon - kvartskomposit från Silestone 4 Lagoon - kvartskomposit från Silestone 3 Lagoon - kvartskomposit från Silestone 5

Calacatta Nuvo 20mm

Calacatta Nuvo är en mycket fin tolkning av Calacatta-marmorn med breda, eleganta och fallande gråa ådringar på en polerad vit sten. Den ger en lyxkänsla som en natursten dock med en ökad beständighet och lättare underhållen, vilket Caesarstone är känd för.

Calacatta är som yin medan Carrara är yang av dessa två stenar. De fullständigar varandra, är mycket lika samtidigt som de har mycket olikheter.

Calacatta Nuvo är tillgänglig i tjockleken 20 mm.

Calacatta Nuvo - lyxig kvartskomposit från Caesarstone i köket Calacatta Nuvo - lyxig kvartskomposit från Caesarstone i badrum Calacatta Nuvo - lyxig kvartskomposit från Caesarstone i köket och köksö

Statuaria Nuvo 20mm av Caesarstone

Statuaria Nuvo har en krämvit bakgrund med delikata gråa ådringar och svaga bruna nyanser som en klassisk marmorn, vilket ger tillsammans ett utmärkt samspel av intensivitet och ljushet.

Statuaria Nuvo är tillgänglig i tjockleken 20 mm.

  

Montblanc 20mm av Caesarstone

Montblanc är en kraftig kombination av gråa virvelformade ådringar på en ljusgrå bakgrund, som präglas av dess ovanliga mönster. Jämfört med Carrara-marmorn har den ett mycket påtagligare mönster men vår erfarenhet har visat att våra kunder är mycket förtjusta i det.

Montblac är tillgänglig i tjockleken 20 mm

Montblanc - Ljus kvartskomposit bänkskivor från Caesarstone 3 Montblanc - Ljus kvartskomposit bänkskivor från Caesarstone 2 

Lyra av Silestone

Lyra kännetecknas av gråa, bruna och beiga nyanser på en vit bakgrund som gör den till en mycket mångsidig kvarts och ger den otaliga användningsmöjligheter.

Lyra är tillgänglig i tjocklekarna 12mm , 20mm och 30mm.

 Lyra - en vacker, inspirerat på Carrara kvartskomposit stenskivor från Silestone 3

Mystery White av Caesarstone

Mystery White är en vit kvarts med marmoraktiga ådringar på dess bakgrund.

Mystery White finns tillgänglig i tjocklekarna 20mm och 30mm.

  

Noble Areti Bianco av Technistone

Noble Areti Bianco är en kritvit kvarts som präglas av ljusgråa ådringar.

Den finns tillgänglig i tjocklekarna 20mm och 30mm.

Noble Areti Bianco - vitt kvartskomposit bänkskivör i köket från Technistone 4 Noble Areti Bianco - vitt kvartskomposit bänkskivör i köket från Technistone 3 Noble Areti Bianco - vitt kvartskomposit bänkskivör i köket från Technistone 5

White Attica av Caesarstone

White Attica är en hisnande kombination av gråa och svarta nyanser som flödar på en fläckfri vit bakgrund.

White Attica finns tillgänglig i tjocklekarna 20mm och 30mm

White Attica - vitt kvartskomposit bänkskivor från Caesarstone 2 White Attica - vitt kvartskomposit bänkskivor från Caesarstone 3 White Attica - vitt kvartskomposit bänkskivor från Caesarstone

 

Det finns många alternativ till Carrara och du väljer rätt vid varje fall

Under 13 år som vi har varit verksamma har vi sett nästan alla Carrara alternativ kombineras med olika stilar. Det är mycket svårt att välja fel när du har bestämt dig för ett beständigare alternativ för Carrara-marmorn.

Behöver du hjälp med att välja en passande sten, tveka inte att kontakta oss!

Produktkatalog