Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bänkskivor i svart kvarts är den senaste trenden inom mörka material för bänkskivor som är beständiga, hållfasta och lätta att underhålla – ett perfekt val för en aktiv livsstil. Kvartstillverkare erbjuder många vackra svarta kvartser som ger oemotståndliga svarta bänkskivor. Från matta svarta kvartsskivor till svart-bruna kvartsskivor till bänkskivor i svart och guld, och svarta bänkskivor med lyster – det finns mycket att välja på.

I det blogginlägget betraktar vi olika sorters bänkskivor i svart kvarts, deras för- och nackdelar så väl som ett par exempel på våra mest favorita slag.

 

Det finns många variationer av svart

Även om det kan vid första anblick verka som att det inte finns mycket att välja på bland svarta bänkskivor i kvarts, är fallet precis tvärtom.  Svarta bänkskivor i kvarts finns tillgängliga i många olika, till och med kontrasterande, färger och mönster. Bara för att nämna några få alternativ med bänkskivor i svart kvarts: klassiskt svarta bänkskivor i kvarts, svart-bruna bänkskivor i kvarts, svart kvarts med vita ådringar, kolsvarta bänkskivor i kvarts och kvartsbänkskivor i svart och guld.

Svart kvarts ser inte bara elegant ut, utan påverkar även inredningen i hela rummet. Många olika variationer i nyanser och design hjälper dig att framhäva din personlighet och fina smak i inredningen genom dessa härliga bänkskivor.

Här kommer några tillverkare och nyanser av bänkskivor i svart kvarts som du kan välja mellan när du ska designa ditt nästa kök.

 

Jet Black av Caesarstone

Jet Black är en kolsvårt kvartssort av den världskända tillverkaren Caesarstone. Jet Black har inga lyster, ådringar eller fläckar vilket gör den till en drömsten för inredningsfanater tack vare sin kolsvarta minimalistiska design!

Jet Black är tillgänglig polerad i tjocklekarna 20mm och 30mm.

 

Oxidian av Caesarstone

Om du tycker om att stenen ser naturligt utsliten ut, kan Oxidian Quartz av Caesarstone vara något för dig. Den stenen har ett industriellt mönster med en mycket intensiv bläcksvart grundnyans. Den rostliknande effekten ger stenen ett naturligt utslitet och värdefullt utseende.  Oxidian Quartz har läckerheten av en naturligt rostbelagd yta med mystiska nyanser av dess mörka grundtoner.

Oxidian är tillgänglig i en tjocklek på 20mm, med en polerad eller matt yta.

 

Starlight Black av Technistone

Starlight Black av Technistone har vita ljusreflekterande prickar och har inspirerats av den i Sverige oerhört populära granitsorten Star Galaxy.

Den är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt polerad.

 

Vanilla Noir av Caesarstone

Vanilla Noir ur Andrews Granites sortiment, översätts som ”vanilj på svart” är en kolsvart kvartssort som är kraftigt täckt av vita linjer och mönster. Den är tillgänglig i tjockleken 20mm och 30mm, samt polerad.

 

Fördelar och nackdelar med bänkskivor i svart kvarts

Att välja en svart bänkskiva för köket eller badrummet kan kännas riskabelt eftersom att de är så pass iögonfallande och dominanta.  En svart bänkskiva tyder på att man har riktat sig in på en mer framsynt, elegant och lyxig design. Den färgen drar till sig uppmärksamhet och har en kraftig påverkan på hela utrymmet. Vissa människor anser att damm syns tydligare på svarta ytor och därför kräver de mer underhåll och rengöring. Därför anser vi att det är viktigt att ta en vidare titt på fördelarna och nackdelarna med bänkskivor i svart kvarts.

 

Fördelar av bänkskivor i svart kvarts

* De är oerhört vackra – Är du ute efter en bänkskiva som drar till sig uppmärksamheten och ger en elegant och lyxig känsla, är svart kvarts det rätta valet.

* De är lätta att underhålla! Kvarts har en enorm fördel – den är lättunderhållen. Du behöver inte någonsin impregnera den och den rengörs endast med vatten, en mild tvål och en mjuk trasa eller tvättsvamp. Är det några smulor på ytan så ser du dem på en gång. Damm och smulor är lätta att märka på en mörk yta och därför är det mycket lätt att ta rengöra bänkskivan snabbt. Det kan inte vara lättare eller bekvämare än så!

* De håller i evigheter! Kvarts är mycket slagfast, beständig mot värme och vatten. Kvarts är en konstgjord sten med en mycket lång livslängd. Se bara till att välja en tilltalande design som du verkligen tycker om eftersom att det kan hända att den kommer pryda ditt hem i en mycket lång tid.

 

Nackdelar av bänkskivor i svart kvarts

* Fingeravtryck syns på svart kvarts – Andra färger är ett bättre val i fall du inte tycker om att rengöra din bänkskiva allt för ofta eller om du inte tycker om att fingeravtryck syns på ytan

* Det syns om du inte rengör ordentligt – lagar du mat ofta men är inte så duktigt på att rengöra ordentligt, kan en tvålig och smutsig trasa lämna synliga fläckar på bänkskivan

* Muggar och glas kommer lämna ringar på bänkskivan – tänk på att muggar och glas med vatten och andra drycker kommer lämna runda fläckar på bänkskivan som måste torkas bort ju snabbare desto bättre.

Starlight Black - mörk kvartskomposit bänkskivor i köket från Technistone 3 Noble Pietra Grey - gråa kvartskomposit bänkskivor i köket från Technistone 3 Taurus - svart kvartskomposit bänkskivor i köket från Technistone 3

 

Kvarts kostar något mer men kommer hålla i en mycket längre tid.

Det är många olika detaljer man bör ha i åtanke när man renoverar eller beställer ett nytt kök.

Vi har utvecklat en priskalkylator som kan beräkna det preliminära priserbjudandet för dig på bara några få minuter. För att få ett så exakt priserbjudande som möjligt, är det viktigt att du skriver så utförliga uppgifter som möjligt.

Vår erfarenhet har visat att huruvida det inte gäller en avsevärd förändring (storlek, typ av sten, typ av diskho och öppningar för spishällar) i detaljerna, ligger prisförändringen inom bara några få procent.

Behöver du hjälp med att välja en passande sten, tveka inte att kontakta oss. Mer än 10 000 kök över mer än 10 år som vi har varit verksamma har gett oss massor med erfarenhet i att hjälpa våra kunder.

Produktkatalog