Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

VIT KVARTS ÄR ETT PERFEKT MATERIAL FÖR DIN BÄNKSKIVA OM DU UPPSKATTAR DESSA 6 SAKER

Hemägare har många olika köksbänkskivor att välja mellan. Det otroligt stora utbudet av olika stenar kan till och med förvirra när man vill välja vad man vill ha. En av de mest populära valen i Sverige under de senaste åren har varit vit (eller ljus) kvarts. Men precis som varje material, har den sina för- och nackdelar.

Ändå är vi säkra på att vit kvarts kan vara ett perfekt material för din nästa bänkskiva om du uppskattar dessa 6 saker.

Beständighet

Först och främst tar vi en titt på materialet i sig. Många hemägare väljer kvarts för dess beständighet. Detta betyder inte dock att man inte kan krossa sönder den. Du kan skada den om du verkligen försöker.

Men en genomsnittlig hemägare kan vara säker på att ytorna av kvarts håller längre än de billigare alternativen. Kunder som har bänkskivor av kvarts hemma kan intyga hur pass slitstarka de är. Kvarts är en av de hårdaste mineralerna på jorden. Det är väldigt svårt att skrapa den till och med med en kniv.

Fläcksäker

Köket är en plats där vad som helst kan spillas på bänkskivorna, särskilt när man lagar mat för familjen, tillsammans med barnen eller vänner. En kaffedropp, choklad eller pastasås är allt som behövs för att lämna en ful fläck på skivan.

Det syns särskilt mycket på en vit yta men här börjar materialets egenskaper agera. Kvarts är oporös vilket innebär att fläckar inte tas upp av den och därmed är det väldigt lätt att torka bort alla sorters fläckar. Även om bänkskivan är vit, om den är gjord av kvarts, kommer den inte bli fläckig så lätt.

Lätt att underhålla

Eftersom materialet är både beständigt och oporöst, kräver det nästan inget underhåll. Det är lätt att skrubba och rengöra bänkskivan efter matlagning och det kan man göra med en våt trasa.

Eftersom kvarts är oporös innebär det också att bakterier och mögel inte utvecklas på den i och med att det inte finns några platser där organiska material kan samlas och mikroorganismer börja växa.

Regelbunden desinfektering av bänkskivor av kvarts tar bort bakterier från rått kött och efter matlagning.

Passar alla miljöer

Vita bänkskivor i kök är en av de mest universella färger man kan använda. Den är modern och elegant men passar även utmärkt till klassiska kök där man vill skapa något tidlöst. Därför passar bänkskivor av vit kvarts till nästan varje kökstil som finns. Vita bänkskivor passar bra ihop med grå, röda eller bruna skåp såväl som vissa nyanser av blått och grönt. I princip passar alla tänkbara kombinationer bra ihop med vit kvarts.

Om du är osäker på vilken nyans eller textur av vitt du vill använda från vårt sortiment av kvarts, tveka inte att rådgöra med oss.

Pur och ren

Vit är en ren och pur färg. Om du är ute efter en genuin elegans, är vitt det bästa valet. Vit kvarts kommer aldrig förlora sin prydlighet genom åren.

Många föredrar en oblandad färg utan mönster, fläckar och ådringar för att det gör bänkskivan så universell, men samtidigt har vi ett stort utbud av stenslag för entusiaster som vill ha en bänkskiva med lite mer särdrag.

Ljus och rymlig 

Vitt reflekterar mera ljus – köket eller badrummet blir ljusare och mer inbjudande och därmed en trevligare plast att vistas i. Det är en av de största orsakerna till varför människor föredrar vitt, eftersom man tillbringar mycket tid hemma och vill att köket ska vara en trivsam plats där man kan koppla av.

Dessutom get vit färg inte bara mera ljus i köket, utan skapar även en känsla av mer rymlighet, vilket är en bra argument för små kök.

Calacatta Nuvo - lyxig kvartskomposit från Caesarstone i köket Snowy Ibiza - en vacker vitt kvartskomposit bänkskivor i köket från Silestone 3

Vit kvarts kan verkligen förnya ditt kök eller badrum.

Vit kvarts har många positiva egenskaper vilket gör den till en verkligen viktig aspekt om du vill förnya ditt badrum eller kök. Det behöver inte alltid vara en ren vit färg, utan bänkskivan kan ha olika ådringar och fläckar för att ge den lite mera särdrag. Vi har stenar av alla ovannämnda slag i vårt sortiment av kvartstillverkare som Technistone, Caesarstone, Silestone och Quartzforms.

Genom åren har vi hjälpt tusentals kunder med varje nyans av vitt som finns och det har gett oss en stor erfarenhet för att ge råd om val.

Produktkatalog