Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

DU KAN BESTÄLLA EN NY BÄNKSKIVA GENOM DESSA TRE ENKLA STEG

Det verkar ofta svårare att renovera sitt hem, köpa nya köksmöbler eller bara byta ut din bänkskiva, än vad det egentligen är. Av dessa tre, är det utan tvekan lättast att beställa en ny bänkskiva, eftersom den processen består bara av tre steg där även våra professionella medarbetare står dig till tjänst

Dessa steg är:

  1. Prisförfrågan
  2. Uppmätning
  3. Montering

Vi har som mål att uppfylla dessa tre steg i två veckor i snitt.

 

Det är mycket lätt att göra en prisförfrågan och svaret kommer direkt

Genom priskalkylatorn på vår hemsida kan du beräkna priset för din bänkskiva på bara några minuter.

För att göra detta, hitta en kvarts, granit eller marmor som du tycker mest om, fyll i så exakta uppgifter som möjligt på bänkskivans mått samt olika detaljer som tex synliga kanter som bör slipas, vilken sorts diskho- eller spisöppning du önskar samt leveransadress.

Även om vi är verksamma i alla Sveriges 21 län, är det viktigt att ha i åtanke att leveranspriserna är olika beroende på område.

Priserbjudandet som du får i kalkylatorn gäller i 30 dagar.

Om du har frågor kring användandet av priskalkylatorn, tveka inte att kontakta oss genom kontaktformuläret så besvarar vi ditt mejl snarast.

 

Uppmätningen utförs av vår erfarna uppmätare för att få perfekta resultat

Om det preliminära priserbjudandet passar och du vill gå vidare med oss, är nästa steg uppmätning.

Uppmätningen är det viktigaste steget vid beställning, eftersom bänkskivan tillverkas enligt de erhållna uppgifterna.

Vi förstår att det är obekvämt att använda köksmöblerna utan en bänkskiva och därför desto tidigare du kommer överens om en tid för uppmätningen, desto snabbare kan vi påbörja vårt arbete och utföra uppmätningen.

Vi rekommenderar att avtala en tid för uppmätningen minst en vecka före köksmöblernas montering , det är i god tid för oss för att vi ska kunna komma överens om en tid som passar oss båda. Vi kan även reagera inom 2-5 dagar, men med en så pass kort förhandsanmälan är det inte alltid möjligt för oss att garantera att vi hittar en passande tid i schemat.

Det vore önskvärt om kunden kunde vara på plats vid uppmätningen för att vid behov besvara frågor som uppstår samt se stenproverna som uppmätaren tar med. Meddela i förväg om det är vissa särskilda stenprover som du önskar att se.

Det är möjligt att utföra uppmätningen då nya köksskåp har monterats, den gamla bänkskivan har tagits bort (det är möjligt att mäta den gamla bänkskivan om den nya bänkskivan kommer i samma mått) och bakväggen har slutförts. Köksskåpen och bakväggen får inte längre justeras efter uppmätningen, eftersom även en ändring på 1 mm kan påverka huruvida bänkskivan ryms eller inte.

Uppmätningen tar ungefär 1-2 timmar, med förbehåll för längre tider vid större kök.

Vid större kök är det viktigt att vi får tillgång till objektet, vilket i sin tur påverkar i hur många delar vi tillverkar bänkskivan.

Under åren har vi haft kunder som inte önskar att beställa uppmätningstjänsten utan endast tillverkning och montering av bänkskivan. Vår erfarenhet har visat att sådana lösningar är ofta problematiska, ritningar är felaktiga och andra förhinder kan uppstå, vilket gör slutkostnaden för projektet högre än vad det skulle kosta med vår uppmätningstjänst.

Om du ändå känner att du är säker på att du vill beställa endast bänkskivan från oss, är det alltid möjligt att göra det, men då erbjuder vi endast tillverkning och transport av bänkskivan.

 

Monteringen sker 1-3 veckor efter uppmätningen

VI har som mål att montera bänkskivor 1-3 veckor efter uppmätning. Väntetiden beror på belastningen i fabriken, leveransplatsen samt huruvida vi kommer överens om en passande tid.

Efter närmare 10 år av verksamhet har vår erfarenhet visat oss att den genomsnittliga tiden för montering av en ny bänkskiva av oss är 14 dagar efter uppmätning.

Inför monteringen, bör kunden göra följande saker på sin sida:

  1. Skåpen, möblerna och stödkonstruktionen under bänkskivan bör ha öppningar för spisen, diskhon och dylikt enligt ritningar som fastställts vid uppmätningen. Våra medarbetare dubbelkollar allt på plats men för att bespara tid bör dessa öppningar vara skurna i förväg.
  2. Täck köksgolvet och se till att det är lätt att nå köket, badrummet eller terrassen. Bänkskivor av sten är tunga och har på vissa håll vassa kanter, vilket betyder att desto mindre saker det är i vägen, desto mindre är sannolikheten att något går fel.
  3. Vatten- och elledningar bör vara avkopplade. Våra medarbetare utför inte VVS arbeten eller elarbeten. Om detta inte är gjort, försvåras monteringen eller i värsta fall måste vi bestämma en ny tid. Om så önskas, kan du beställa VVS- och elarbeten genom vår samarbetspartner, var vänlig och meddela detta redan vid uppmätningen.

Alla våra bänkskivor är försedda med en garanti. Du kan läsa närmare om garantivillkoren här: läs mer om villkoren för vår 5-års garanti

Du hittar mer information om våra försäljningsvillkor här: Läs våra försäljningsvillkor

Produktkatalog