Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

HUR MAN VÄLJER DEN RÄTTA VITA KVARTSEN FÖR KÖKET ELLER BADRUMMET

Vad roligt att du har bestämt dig för att skaffa dig vita kvartsskivor för ditt hem. Det rör sig om ett bra val!

Men vilken typ av vit kvarts ska man egentligen kika på för att få det önskade utseendet? När det gäller att bestämma vilken vit bänkskiva i kvarts kommer förverkliga din vision, finns det mycket aspekter att tänka på. Detta kan leda till att det blir svårt att fatta ett beslut, men så behöver det inte vara.

Innan vi fortsätter till de mest populära typerna av vit kvarts som finns tillgängliga, låt oss gå igenom de fyra faktorerna som du bör ha i åtanke för att fatta ett bättre beslut.

BELYSNING I RUMMET

En av de viktigaste sakerna att tänka på är belysningen i ditt kök eller badrum. Är ditt rum upplyst med artificiellt ljus eller har du gott om naturligt ljus? Hur många fönster har du i rummet? Ljuset i ditt rum har en direkt påverkan på vilka av kvartsskivans undernyanser kommer att framträda. Rör det sig om ett rum som behöver mycket artificiellt ljus, kan det vara rimligare att montera vita kvartsskivor med en något kallare underton som hjälper att ljusa upp rummet. Är ditt rum rikt på naturligt ljus, har du mer flexibilitet vid ditt val och då kan du välja mellan vit kvarts med både kalla och varma nyanser.

FÄRGEN PÅ SKÅPEN

För att välja den mest passande typen av vit kvarts bör du även tänka på hur dina golv, bänkskiva, skåp och beslag kommer matcha varandra och få ut det mesta ur ditt utrymme. I och med att bänkskivor oftast sätts ovanpå dina skåp, är det viktigt att tänka på hur de kommer passa de olika nyanserna av bänkskivor i kvarts som du väljer mellan. Beroende på din färgpalett kan det vara bättre att överväga en varmare eller kallare ton.

DEN ALLMÄNNA ESTETIKEN

Vilken stil strävar du efter i ditt rum? Kommer dina vita bänkskivor kontrastera med mörka stänkskydd och golv? Vill du att din bänkskiva ska bli ett centralt iögonfallande element i köket? Eller är du ute efter ett elegant och helt vitt kök? Om vit är den huvudsakliga färgen i inredningen av ditt kök eller badrum, kan det vara rimligt att välja en vit kvarts med en liknande nyans. En bänkskiva med en varm ton kommer inte passa in om alla andra vita element har en kall ton.

TONER OCH NYANSER

Tonerna i ditt kök spelar en viktig roll vid förening av alla de olika element i ditt kök från din bänkskiva och golvet till dina skåp och beslag. Eftersom kvarts är ett konstgjord material finns det gott om olika toner att välja mellan. Om ditt badrum har blå skåp och andra designelement, är det bäst att välja kalla vita bänkskivor med blå eller grå undertoner. Om du vill få ett kök med varmare nyanser, kan du montera vita kvartsskivor med röda eller gula undertoner. Det finns bänkskivor med alla möjliga perfekta toner för ditt rum och dessutom kan du välja om du vill ha en bänkskiva med ådringar eller utan!

 

OLIKA TYPER AV VITA BÄNKSKIVOR I KVARTS

Nu när du har fastställt att du vill ha en vit skiva, är det dags att bestämma vilken typ av vit kvarts som passar dina önskemål bäst. På det hela taget har vi fördelat vit kvarts till följande designtyper: tydliga och mörka ådringar, milda och ljusgrå ådringar, inspirerade av Carrara-marmorn, varma och ljusa och slutligen, kritvita.

 

TYDLIGA OCH MÖRKA ÅDRINGAR

Det finns vissa skivor som är verkligen skapade för att bli den iögonfallande centralpunkten i ditt kök. Oftast har de tydliga och mörka ådringar som lockar blicken och som är verkligen vackra att beundra. Dessa skivor ger inredningen karaktär  – en sådan som är modig, djärv och stark.

Crystal Calacatta Silva av Technistone

Crystal Calacatta Silva är en ljus kvartssort av Technistone som har kraftiga mörka ådringar som saknar ett tydligt mönster. Därmed skapas en elegant marmorlik textur. 3 Crystal Calacatta Silva är en ljus kvartssort av Technistone som har kraftiga mörka ådringar som saknar ett tydligt mönster. Därmed skapas en elegant marmorlik textur. 4

En av dem är Crystal Calacatta Silva av Technistone, det är en elegant benvit kvartsskiva med slumpmässiga och olikartade grå ådringar som är tydliga och har alla möjliga former och storlekar. Crystal Calacatta Silva är ett perfekt val för någon som vill göra sitt kök till ett äkta konstverk. Därför överraskar det oss inte att de är en av de mest populära bänkskivorna hos våra svenska kunder.

Empira White av Caesarstone

Empira White - en vacker vitt kvartskomposit bänkskivor i köket från Caesarstone 3 Empira White - en vacker vitt kvartskomposit bänkskivor i köket från Caesarstone 5

Empira White av Caesarstone är en bänkskiva med den renaste vita färgen som man kan åstadkomma som även präglas av ett samspel av ljust och mörkt i form av mjuka undertoner och mörka ådringar. Jämfört med den tidigare nämnda Crystal Calacatta Silva, är Empira White lämpligare för kök där man vill framföra en mer tillbakadragen design men där bänkskivan ska ändå förbli kökens mittpunkt.

 

MILDA OCH LJUSA GRÅ ÅDRINGAR

Medan material med mörka och tydliga ådringar passar kök där bänkskivan ska verkligen vara den iögonfallande delen, passar de inte just i alla sammanhang. Och det är av den anledningen som kvartsskivor med milda och ljusa grå ådringar fortsätter att vara så pass populära.  De passar mest i kök där resten av köket framför samma stil  – oavsett om den enhetliga designen är djärv och modig, tillbakadragen och minimalistisk eller varm och easy-going.

Dessa skivor kan hjälpa att skapa en balans och kan komplettera nästan varje tänkbara stil.

Mystery White by Technistone

Mystery White - vacker vitt kvartskomposit bänkskivör i köket från Technistone 4 Mystery White - vacker vitt kvartskomposit bänkskivör i köket från Technistone 5 

Mystery White av Technistone har en vit bakgrund med kontrasterande ljusa undertoner och mönster, så väl som avlånga mörkgråa ådringar. Det är den andra mest populära kvartsen i Sverige, eftersom den är delvis inspirerad av Carrara-marmorn.

Den ger en tilltalande balans för en modern inredningsstil samtidigt som den inte är allt för iögonfallande och ställer inte resten av köket i skuggan.

Frosty Carrina av Caesarstone

Frosty Carrina - vitt kvartskomposit bänkskivor i köket från Caesarstone Frosty Carrina - vitt kvartskomposit bänkskivor i köket från Caesarstone 5

Frosty Carrina av Caesarstone är en fantastisk elfenbensvit bänkskiva som harmonieras av eleganta rökgråa ådringar som tillsammans ger en verkligen tidlös klassiker.

 

INSPIRERADE AV CARRARA-MARMORN

Carrara-marmorn har varit oerhört populär i Sverige sedan 90-talet. I och med kvartsens framgång, har det skapats många kvartser som mycket tydligt efterhärmar den kända marmorn. Med kvartsens fördelar finns det knappast något som kan slå dem.

Noble Carrara av Technistone

Noble Carrara - ljus kvartskomposit bänkskivör i köket från Technistone 4 Noble Carrara - ljus kvartskomposit bänkskivör i köket från Technistone 3 Noble Carrara - ljus kvartskomposit bänkskivör i köket från Technistone 5

En av dem är Noble Carrara av Technistone. Precis som marmor, är det en väldigt ljus krämvit kvarts med genomgående ljusblåa-gråa ådringar. Det är den mest populära kvartsen som vi säljer i Sverige.

Det finns många andra material som är inspirerade av Carrara-marmorn, vissa är mycket lika, de andra något mindre. Vi har ett separat blogginlägg om dem: ”Våra favorita alternativ till bänkskivor i Carrara-marmor”

 

VARMA OCH LJUSA

Din bänkskiva behöver inte nödvändigtvis ha en enhetlig vit yta, det finns gott om populära val, som har en något avvikande vit ton, som ofta kallas för ”off-white”, så väl som stenar där vit är inte den huvudsakliga färgen utan förekommer istället i mönstret i form av linjer och ådringar på hela stenens yta.

London Grey av Caesarstone

London Grey - Ljus kvartskomposit stenskivor från Caesarstone 4 London Grey - Ljus kvartskomposit bänkskivor i köket från Caesarstone

London Grey är en makalös ljusgrå skiva av Caesarstone som präglas av milda mörkgråa ådringar som ger ett verkligen elegant utseende och en känsla av marmor. Den tillför varma toner till ditt kök men är samtidigt rätt så tillbakadragen, så det är inget som ställer resten av köket i skuggan.

Alpine Mist av Caesarstone

Alpine Mist har en ljusgrå bakgrund som tillför ditt kök varma nyanser, medan de tillbakadragna vita ådringarna skapar en kontrast och tillför ljus till ditt kök.

Ett perfekt val för ett ljust (och även ett vitt) kök där bänkskivan kommer vara körsbäret på toppen.

 

KRITVITA

I vårt inlägg har vi tagit en titt på olika tillgängliga utföranden av vita bänkskivor i kvarts, som ofta har ådringar, undertoner, mönster och finns tillgängliga i många olika nyanser av vitt.

Dock finns det även skivor som är så vita som de bara kan bli. De passar bäst i kök där man vill uppnå en mycket minimalistisk stil.

Crystal Absolute White av Technistone

Crystal Absolute White - en vitt kvartskomposit bänkskiva från Technistone i köket vit kök och vit caesarstone bänkskiva Crystal Absolute White kvartskomposit av Technistone

Crystal Absolute White av Technistone är den kritvitaste kritvita nyansen du hittar bland kvartserna. Det är ett enkelt, lyxigt och vackert komplement för varje inredning. Den hjälper att framhäva olika färger i inredningen runt den så väl som att reflektera ljuset.

 

DET FINNS EN PASSANDE VIT KVARTS FÖR VAR OCH EN

2022 har vi monterat mer än 100 bänkskivor av dessa 8 stenar som omnämns i detta inlägg. Det är ett bevis på hur populär vit kvarts fortsätter att vara och samma trend kommer inte att upphöra i framtiden heller.

Det finns många andra kvartssorter, om någon av dessa i inlägget inte väckte ditt intresse. Du är välkommen att använda vår priskalkylator där du kan filtrera stenarna beroende på dina önskemål och sedan räkna ut priset för din nästa bänkskiva på bara några minuter.

 

Produktkatalog