Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Noble Areti Bianco - vitt kvartskomposit bänkskivör i köket från Technistone 3

Kvarts är ett särskilt stenslag som används för att tillverka bänkskivor för kök, badrum och många andra platser. Den är väldigt hård och beständig mot olika sorters ämnen. Faktum är att kvarts anses att vara den 4:e hårdaste stenen – dess hårdhet motsvarar diamant och topas.

En annan fördel av kvarts är att den ser väldigt elegant ut, till och med säregen, lyxig och subtil. Den präglas av unika mönster och ådringar och är tillgänglig i många färger och utföringar. Därför är det lätt att förstå varför det är en så pass populär sten i kök och badrum och varför människor i hela Sverige och runt om världen uppskattar kvarts så pass mycket.

Dessutom håller kvarts väldigt länge. Om du är en person som ofta säger ”är det inte sönder, laga det inte”, så är kvarts en perfekt sten för dig, eftersom den håller väldigt länge.

Eftersom att kvarts är tillgänglig i så många olika varianter, kan det vara något svårt att välja den rätta. Det är här vi vill hjälpa dig och komma med några goda råd som man kan tänka på när man väljer en kvartssten ur vårt sortiment.

 

Börja med att välja en färg som du tycker om

Alla bra designlösningar bör ha en bra story i sin grund. Men innan du börjar välja din kvartsskiva, tänk på vilken färg du mest tycker om. Du kan skapa en designboard med färgprover eller hämta inspiration på Pinterest genom att spara designer du tycker om och genom att fastställa färgerna som förekommer på dem. Känner du inte till vad primär-, sekundär, och tertiarfärger är för något, kan ett färghjul vara till nytta när man jämför varma och kalla nyanser och vilka färgtoner som motsätter varandra.

För kök ska man välja två huvudfärger och en komplementär färg. Dessa två kan vara enkla men ändå utöka varandra, medan den tredje prydar till med sin intensiva färg eller binder ihop allt med sin neutrala färg. Tänk på att väggfärgen och utrustningen kan alltid bytas ut mycket enkelt genom åren.

 

Rekommenderad tjocklek beror på hur du kommer använda ditt kök.

Nu är vi inne på funktionalitetssidan. Hur tunn eller tjock din bänkskiva i kvarts kommer att vara har både sina fördelar och nackdelar. Detta kommer dessutom påverka utseendet, men mestadels påverkar det funktionaliteten.

Kvartsskivans tjocklek fastställer hur mycket vikt den kan tåla. Även om kvarts är hård och beständig, kan den ända brista. Om ditt kök har en hög användningsintensitet, ska du välja en tjockare bänkskiva.

Tunna bänkskivor ser luftigare och modernare ut. Dock har de inte samma beständighet och hårdhet som deras tjockare motparter. Dessutom är de mycket billigare.

Vi förstår att designen begränsas endast av din budget och din fantasi. Men det innebär även funktionalitet, pålitlighet och hur länge det håller. Små kompromisser idag kan leda till stora problem i framtiden.

De flesta av våra kvartssorter är tillgängliga i både tjocklekarna 20mm och 30mm, vilket ger dig en möjlighet att välja.

 

Ytbehandlingen och kanterna på din skiva formger dess utseende

”Det är de små detaljerna som gör det” – detta är utan tvekan sant när man talar om inredningsprojekt och renoveringar.

En liten detalj kan antingen ge en stor positiv effekt eller skapa total kaos. Ett litet fel i de små detaljerna kan förstöra hela projektets helhetskänsla.

Den allmänna rekommendationen gällande ytbehandlingen är följande: moderna inredningar kräver en glänsande yta, medan en slipad yta är lämpligare för traditionella och lantliga stilar. Om en yta känns lite väl för artificiell, kommer en slipad behandling göra den mer naturlig.

Kanttypen du väljer kommer formge din skivas slutliga utseende.

En vit kvartsskiva kan se modern och luftig ut med en rak fasad kant. Samma vita kvartsskiva kan se väldigt klassisk och konstnärlig ut med rundade kanter.

Våra bänkskivor är tillgängliga i fyra olika kantutföringar: rakfasad, halvrund, helrund och avrundad.

 

Oavsett din budget är det mycket sannolikt att vi har en passande kvartstillverkare

Vi är mycket stolta över att vi har kvarts av 4 olika tillverkare, vilket innebär att väldigt krävande kunder kan väja kvarts av Silestone, medan kunder som föredrar ett bra förhållande mellan pris och kvalitet kan välja Caesarstone och Technistone, och slutligen vill man få det mesta ut av en begränsad budget har vi kvartsstenar av Quartzforms.

Läs mer om skillnaderna mellan dessa fyra tillverkare här: Fyra olika tillverkare av kvarts – vilken passar mig bäst?

Priset för din nästa bänkskiva kan beräknas på mindre än två minuter!

År 2020 skapade vi en priskalkylator för bänkskivor som ger dig ett preliminärt priserbjudande inom mindre än två minuter. Desto mer uppgifter du har, desto exaktare pris du får.

Fyll i priskalkylatorn, få ett erbjudande direkt på din mejladress, så får du hjälp av våra medarbetare som har mer än 10 års erfarenhet inom industrin, vilket innebär att de har sett nästan allt.

Produktkatalog